Известие

Collapse
No announcement yet.

скърцане на окачване при студено време

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• скърцане на окачване при студено време

Здравейте. Сега като стана малко по-студено и сутрин като запаля колата, отпред ходовата част скърца много неприятно.Като покарам известно време или като мина през локва или завали дъжд, спира... Знаете ли какво е и какво да правя?

---------- Post added at 01:30 ---------- Previous post was at 01:28 ----------

забравих да спомена,че става въпрос за 147 от 2005 г ако това има някакво значение

Колега това е нормално и мойта е така....до сега съм имал 4 коли като е много студено времето окачването леко скърца
    Алфа Ромео 146 1,6Twin Spark 97година

Comment

При мен от полиуретана скърца, ако носачите ти са такива е логично. Казвам логично, не нормално, защото не е нормално една кола да скърца, даже да е алфа. Мойта скърца и ме дразни, напомня ми че е стара каруца.
      Alfa Romeo 156 1.9 JTD '99

Comment

Аз съм без полиуретан и сега в студеното скърца отпред вдясно все едно ше се разпадне...Щом и при полиуретана е така...няма ли лек за тая простотия по нашите коли (освен СВАЛЯНЕ и гресиране)?!?
        Alfa 156
        ::::1.8ts::::144hp::::'98:::::
        sigpic

Comment

Първоначално публикувано от StanG Покажи съобщение
          Аз съм без полиуретан и сега в студеното скърца отпред вдясно все едно ше се разпадне...Щом и при полиуретана е така...няма ли лек за тая простотия по нашите коли (освен СВАЛЯНЕ и гресиране)?!?
          Има.Нови гумени тампони на горните носачи.

Comment

Или полиуретан, с правене на гресьорка и поне 1 път годишно - през гресьорката, смазка...
            Две черни перли...

Alfa Romeo 156 1.6 Twin Spark '99 | Renault 19 1.4 Energy '93

Comment

[QUOTE=patsev;953529]Здравейте. Сега като стана малко по-студено и сутрин като запаля колата, отпред ходовата част скърца много неприятно.Като покарам известно време или като мина през локва или завали дъжд, спира... Знаете ли какво е и какво да правя?

---------- Post added at 01:30 ---------- Previous post was at 01:28 ----------

забравих да спомена,че става въпрос за 147 от 2005 г ако това има някакво значение[/QU

Колеги и аз имам 147-ца и мойта ми напражи впечатление че скърца напоследък, но не се бях усетил че е от студа. Браво за поста.

Comment

Има доста теми, които обясняват скърцането. Пробвайте с търсачката.
                При мен колата започва да скърца при много топло и сухо време и търся локви да я наквася.
                Смяна на носачи или онзи тъп дребен тампон на стабилизиращата щанга.
                Аз смених и 4 те носача едновременно, но те освен, че скърцаха и лопаха.
                Сега вече са на около 20 000 и пак започна да скърца единия, но пак казвам само при жега яка.

Говоря за 156-ца..
                "Моралните устои не могат да бъдат създадени с параграфите на закона".
                К.М.

Comment

Кво се оплаквате. Аз мояте предница я смених преди няма и месец и пак скърца, като се стопли малко и спира - 1-2 мин. Даже в мокро време повече скърца.
                  В понеделник съм при Румен да видим от кво може да е, че така или иначе едни биалетки отзад са за смяна
                  ALFA 156 1.9JTD '98
                  ALFA 159 2,4JTDM Q4 2007

Comment

И при мене скърца горен десен носач, само когато е студено .Ако вали или е топло не скърца ....
                    Това е единствената част по предницата която не е от полеуретан . Полеуретана при мене не скърца ...

Наскоро свалих носача и реших да го смажа с морска грес и спря да скърца за известно време (3 седмици)
                    След което сега пак почна да се обажда ,отвреме на време .

Според мен тампоните като нови имат някво покритие ,което се износва с километрите и дори гресиране неможе да помогне впослецjвие . Такова заключение мога да направя от моя опит .... а и стоковите тампони нямат канали за задържане на греста .

По отношение на полеуретана .... не е нормално да скърца ако е добре смазан
                    156 sportvagon 1.9jtd

Comment

С чисто нови горни носачи съм и със сменени тампони на долните и на студено сутрин скърца. Направо много се дразня сега като стана сутрин студено, все едно се качвам в лада или жигула. Който е бил така и знае как се лекува моля да сподели

Comment

Къде ги сменя?
                        Alfa Romeo 156,2.0TS 98 г.
                        Нагоре по стълбата, която води надолу
                        sigpic

Comment

В сервиз. Ама понеже обичам аз да си ръчкам по колата (което мога), та аз САМО ЧЕ под контрола на майстора.

Comment

Аз досега скърцане от носачи не съм имал и на двете 156-ци. Само от стаб. щангата ми е скърцало.
                            Alfa Romeo 159 SW, 1.9 JTDm
                            Alfa Romeo 156, 2.4 JTD
                            Ex: Alfa Romeo 159, 2.4 JTDm, Subaru Legacy 2.5i,
                            Alfa Romeo 156, 2.0TS

Comment

колеги , имайте предвид ,че скърцането не винаги е от тампоните било то полиеританови или гумени, всеизвестен е факта,че горния носач с този обърнат на обратно шарнир доста пъти поскърцва доста неприятно което е доста дразнещо,но за съжаление лек няма.Просто си поскърцва когато си поиска. Едиствената оправия е нов носач с нов щарнир !!!

Comment

Working...
                              X